Det er så viktig å bli sett og hørt

Første søndag i advent.

Da er det endelig første søndag i advent og jeg gleder meg til å tenne det første lyset i kveld. Jeg vurderte å egentlig være til mimmi og morfar til tirsdag, men hadde ikke med meg noe medisin osv. Så da får jeg planlegge litt bedre neste gang. Det har vært en kjempefin helg sammen med mimmi, morfar, gammeltante og Hera. På fredag var vi i begravelse og det var utrolig fint og trist på en gang. Etter minnestunden, dro jeg, mimmi og morfar på bursdag til tante, onkel og søskenbarnet mitt Charlotte. Det var full rulle på bursdagen med ungene til Charlotte. Kristine, som er lillesøsteren til Charlotte har jo skrevet et innlegg tidligere her inne, så dere vet litt hvem hun er da. På lørdag bakte vi goro og jeg fikk selvfølgelig prøvesmake litt under bakingen, og det var utrolig godt. Jeg kjenner at det endelig nærmer seg jul og jeg skal bare nyte tiden fram til juleferie nå. Mimmi lagde pizza i går kveld også ble det litt håndballkamp, før jeg bare måtte gå å legge meg.

Bursdags «barnet» Charlotte. Gratulerer med dagen som kommer!

Når det gjelder den planen jeg har satt opp, så er jeg utrolig lettet for at jeg klarte å gjøre det. Jeg trenger også pauser innimellom og det gjør dere også. Selv om jeg skulle ønske jeg kunne skrevet her hver dag, så er det så mye annet som skjer i tillegg. Så jeg er bare nødt til å gjøre det tirsdag, onsdag, torsdag og søndag. Men nå vet jo alle dere hvilke dager dere skal gå inn for å lese her da, det er jo kanskje greit?

På tirsdag er det selvfølgelig nytt tema og jeg gleder meg til å presentere dette for dere, det er mye jobb og mye tanker rundt det. På onsdag skal jeg ha snappen til Psykmagasinet igjen, og da tenkte jeg å snakke litt om selvskading og medisinering. Torsdag blir det fortsettelse på temaet. Jeg gleder meg til uken som kommer. Det blir et spennende tema, som dere alle kan ha nytte av.

Denne uken har jeg skrevet en del om å bli bevisst på den sårbarheten vi mennesker har. Jeg har fortalt dere årsakene til at jeg ble med i STEPPS, hvilke typer atferd jeg hadde vansker med når jeg begynte der og hvilke endringer jeg ville se etter kurset i forskjellige kategorier. Det å fortelle mine dypeste tanker og følelser jeg har hatt gjennom behandling er tøft, men godt. Hvis det skal bli mer åpenhet rundt dette temaet, er faktisk noen bare nødt til å åpne seg først. Det blir heldigvis mer og mer åpenhet rundt dette, og det setter jeg stor pris på. Alle som omgås og er med meg i hverdagen, vet at det er viktig å snakke om alt av følelser. Det handler ikke om klaging eller å synes synd på seg selv, men det handler om å bli hørt og sett. På tirsdag skal jeg også på juleprofftreff med forandeingsfabrikken, noe jeg virkelig ser fram til. Ha en strålende søndag videre alle sammen! Husk å tenne det første lyset i kveld, det skal hvertfall jeg gjøre.

  • Martine-Othelie Almaas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stinena@hotmail.no