Etter selvskading kom søvnproblematikk

Det ble dessverre ingen blogging i går kveld, dette var fordi jeg rett og slett ikke klarte. Som dere vet var jeg, pappa og lillebror på besøk hos tante og onkel. Vi besøkte også grava til farmor og farfar. Vi kjøpte en krans og to lys til de, det var veldig tungt men også noe hyggelig vi tre gjorde sammen. Pappa er her ikke ofte, så vi benytter hver gang til å besøke grava.

Hvil i fred farmor og farfar <3

Vi fikk servert fårikål til middag, rips med vaniljesaus, eplekake og is. Kristoffer (lillebror) storkoste seg med alt av is, kake og rips. Det var utrolig hyggelig å se familien igjen.

Jeg har brukt hele denne høsten til motgang, tårer, glede, lesing og øving når det gjelder den eksamen jeg hadde på torsdag. Jeg føler meg glad, lettet, tom, sliten, har vondt i kropp og sjel og er rett og slett utbrent. Jeg kjenner nå på den følelsen jeg hadde når jeg måtte slutte på videregående for snart to år siden. Jeg følte meg ikke bra nok, jeg følte meg ikke til nytte for noe eller noen, jeg ville bare sove, sove, sove, sove og sove. Dette er det jeg føler nå. I helgen så har jeg besøk av noen av de beste menneskene jeg vet om, og allikevel føler jeg ikke at jeg får vært meg selv 100%. Jeg vet at grunnen til dette, er at jeg er utbrent.

I går før vi dro, var vi på kafe for å spise lunsj. Kristoffer koste seg med pølse og chips, haha. Ville også synge litt for oss <3

HAHA <3 Søte Kristoffer.

Det å være utbrent defineres ofte som en langvarig arbeidsrelatert stressreaksjon, der psykiske og/eller fysiske plager følger med. I mange tilfeller kommer dette av mange år med stress, men også etter en periode med mye stress og lite søvn. Etter selvskadingen ble slutt hos meg, kom søvnproblemene. Jeg har slitt veldig mye med innsovning og gjennomsovning. I det siste har jeg vært nødt til å ha innsovningsmedisin, fordi det har vært så ille. Jeg har ikke kunnet tatt gjennomsovning på grunn av «hangover» dagen etter. Med dette mener jeg at jeg blir trøtt og sløv av tablettene dagen etter. Jeg skal nå benytte tiden framover til å lade opp batteriet igjen. Det har gått fra å være selvskading og selvmordstanker, til søvnproblemer. Jeg har aldri slitt med søvnen før, men nå har dette altså blitt et stort problem.. særlig i sammenheng med stress. Så etter selvskading og selvmordstanker, kom søvnproblematikken.

SØVN ER SÅ UTROLIG VIKTIG!

I dag skal vi på kino for første gang med Kristoffer for å se Knerten. Senere i kveld skal jeg på konsert med Gabrielle, sammen med en av mine beste venner. Jeg er som sagt utrolig sliten, men jeg har ventet på at Gabrielle har skulle kommet til Trondheim lenge.. derfor vil jeg dra. Jeg må bare prøve å slappe av i dag før konserten, slik at jeg holder ut hele. Det kan hende det er litt rotete med denne bloggingen nå for tiden, men håper dere har forståelse for at jeg er ganske langt ned nå for tiden. Alle har en dårlig periode/dager, og dette gjelder også meg.. uansett behandling jeg har fått. Jeg klarer å takle de dårlige periodene helt annerledes enn før, men de kommer fortsatt og da må jeg bare lytte til kroppen.

Ha en fin lørdag alle sammen <3

 

Kilde: Utbrent

 

  • Martine-Othelie Almaas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stinena@hotmail.no