Finally

Endelig er eksamen over, og jeg kan endelig se lyset i tunnelen. Det har vært mange nerver i forbindelse med eksamen, men også i forbindelse med alle de innleveringene vi har og har hatt. Det er virkelig et fulltidsstudium, og mer enn det. Det er alltid noe som skal leveres inn, øves på eller gjennomføres, men jeg er så utrolig stolt over meg selv og at jeg har klart meg så bra. Jeg har fått levert inn alt jeg skal, gjennomført alt som skal gjennomføres, og ser endelig lyset i tunnelen, som for meg er juleferie. Jeg elsker virkelig den utdanningen jeg tar, og er 100% sikker på at dette er rett, men det skal også bli godt med juleferie. Det tar veldig mye energi når vi må være på hele tiden i forhold til alt som skal gjøres + at fravær er 100% obligatorisk. Men jeg er stolt over meg selv for at jeg har klart alt så langt, og endelig har fullført min første eksamen. Jeg vet enda ikke hvordan eksamen gikk, men uansett hva jeg får av karakter, så skal jeg være stolt over at jeg gjorde mitt beste og jeg kunne ikke gjort det bedre. Så uansett hva resultatet blir, så er jeg glad og stolt over at jeg klarte å gjennomføre.

Jeg har jo fortalt dere alle at jeg aldri har følt meg bedre enn jeg gjør nå, og det har fortsatt ikke endra seg. Jeg elsker faktisk livet med oppturer og nedturer, og jeg har dårlige dager jeg også, men jeg klarer å velge hvordan jeg skal bruke dagene. Jeg kan godt stå opp med en dårlig dag, men jeg trenger ikke legge meg på kvelden med en dårlig dag. Så det handler om fokus og innstilling, det viktigste er å ta hensyn til seg selv. Trenger jeg hvile, da hviler jeg. Jeg må nok alltid ta ekstra hensyn til helsa mi pga de utfordringene jeg har, men jeg har endelig klart å akseptere dette. Det har vært utrolig vanskelig å akseptere at jeg ikke klarer å gjøre som mange andre på min alder, og jeg fokuserer heller på å gjøre så godt jeg kan på ulike plan, og aksepterer at dette er bra nok. Jeg trenger ikke levere 100% hele tiden, og det er helt ok. Det samme gjelder dere også!

Det jeg skal fokusere på nå, er de siste 2,5 ukene vi har igjen på Høgskolen, også blir det juleferie. Til helga skal jeg pynte juletreet, og ha en liten grøt kveld sammen med noen venner her hjemme. Jeg har pynta alt annet enn juletreet i leiligheten, og jeg elsker det! Er det noe både jeg og dere vet, så er det at jeg elsker jula og elsker å starte tidlig.

Ønsker dere alle en kjempefin uke videre! Husk at dere kan følge meg videre på Psyktaerlig og Psykmagasinet på Snapchat.

  • Martine-Othelie Almaas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no