Frigjøringsdagen

God fredag og 8. mai dere. Det er tross alt frigjøringsdagen i dag, og da tenkte jeg å frigjøre meg litt fra eksamenslesing og hverdagen til å skrive litt til dere. Nå er det snart et år siden siste innlegg jeg skreiv her på nettsiden, og det er rett og slett fordi livet har skjedd. Jeg studerer som dere vet på fulltid, er mye med venner, familie og samboer og ikke minst må jeg bruke den ledige tiden min på hvile og selvpleie. Jeg har vært nødt til å sette nettsiden og facebooksiden til side, haha, for å klare å fokusere på det jeg må gjøre. Dette skal til syvende og sist være en nettside som jeg bruker for deling av tanker, følelser, meninger og hverdagslige hendelser, men også som et fristed. Det skal gi energi og ikke ta. Derfor vil jeg heller ikke si noe om hvor ofte jeg vil poste innlegg her. Det vil skje når jeg vil, klarer og trenger det.

Jeg har siden sist sagt fra meg min plass i styret i Mental Helse Ungdom, min faste vloggdag på Psykmagasinet og Psyktærlig, for å heller vise et aktivt engasjement ved høgskolen, jobbe fullt og helt med studiet, sette av tid til meg selv og heller ikke risikere å “møte veggen”. Jeg har vært så heldig å få en plass i styret til linjeforeningen Caeca Regina og fadderstyret 2020 ved Dronning Maud, og stortrives med det. Jeg har virkelig fått sansen for å engasjere meg aktivt innenfor en del av tilbudene vi har ved høgskole i studietiden, her får jeg nye bekjentskaper og enda mer kunnskap om hvordan drift i organisasjoner fungerer. Det er utrolig givende, og gir meg enda mer energi, motivasjon og bekreftelse på at jeg har valgt rett utdanning ved å møte/ snakke med/ bli kjent med enda flere kommende barnehagelærere.

Nå for tiden er det fullt fokus på eksamenslesing/ skriving, og den 12 juni har vi sommerferie. Vi har dette vårsemesteret til sammen sju eksamener, og jeg gleder meg til å kunne fullføre mitt andre studieår snart. Jeg har fire eksamener igjen, og to skal gjennomføres neste uke. Når det gjelder 17. mai neste helg, har jeg og Christian (samboer) invitert noen til lunsj hjemme hos oss, noe jeg gleder meg til. Endelig har regjeringen åpnet opp litt for oss, og så lenge vi er flinke til å lytte til myndighetenes anbefalinger, vil vi kanskje kunne gå inn i en sommerferie med flere friheter. Jeg har egentlig ikke lagt så stor merke til denne epidemien annet enn at min praksisperiode i barnehage ble avsluttet etter to uker, noe som var veldig trist fordi jeg virkelig trivdes i den barnehagen. Men, allerede til høsten skal vi ha praksis igjen, og forhåpentligvis får vi fullført den slik den skal.

Jeg håper dere har det bra, og nyter hver eneste dag. Husk at det er viktig å leve i nuet og kjenne på de små gledene i hverdagen. I stressende perioder er det viktig å ta seg tid til å ta et sted tilbake og hvile. Gjør noe som virkelig får deg til å koble av og tenke på noe annet. Det kan være å møte en venn for å snakke om livet og ikke minst få ledd sammen. Det å le er virkelig noe som forlenger livet, og som jeg som voksen virkelig har fått oppleve og kjent på at er viktig for meg og min trivsel i hverdagen.

Jeg vil ønske dere alle en kjempefin frigjøringsdag og helg, og kanskje jeg titter innom neste uke før 17. mai. Hvis ikke, GRATULERER MED DAGEN til dere alle og kos dere masse med de dere er glad i.

-Martine Othelie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no