Psykisk og fysisk sliten

Hei fininger. Det er mye som skjer for tiden, og på grunn av det er jeg både psykisk og fysisk sliten. Det å ha forelesninger stort sett hver dag + at dagene da er lange, kjennes ekstremt godt på både kropp og hode. Jeg har tenkt mye på om jeg kommer til å klare dette løpet, om kroppen og hode ikke orker mer og mye annet innenfor alt det jeg ikke har klart “normalt” tidligere. Men så må jeg ta meg selv i nakken og faktisk fortelle meg selv at jeg har klart alt jeg har hatt lyst til så langt, bare ved hjelp av to ekstra år med videregående fag, noen flotte behandlere som har vært en stor del av grunnen til den jeg er i dag, og ikke minst den hjelpen jeg har gitt meg selv. Jeg har klart alt jeg har villet oppnå, og jeg har vært flink til å lytte til både kropp og sinn.
En ting jeg vet jeg har vært dårlig på, er å skrive på nettsiden min. Jeg har vært i praksis i to uker nå, og er tilbake på “skolebenken” i morgen. Det er eksamen snart, og en del andre oppgaver som skal leveres og gjennomføres på studiet. Jeg hadde forventa at det ble hardt og annerledes, men kanskje ikke så hardt som det har vært den siste tiden. Men en ting jeg er glad for at jeg er, så er det strukturert. Jeg er veldig glad for at jeg klarer å gjennomføre alt, og sette av tid til alt som skal gjøres. Jeg var ekstremt dårlig på dette før, og takla stress utrolig dårlig. Jeg ente jo alltid opp i tårer før en oppgave skulle leveres, eller andre ting skulle gjennomføres fordi jeg alltid fokuserte på alt som skulle gjøres. Jeg har nå blitt flink til å ta en ting av gangen, og selv om det er mye som skal gjøres, er det ikke lurt å gjøre mye samtidig, det har jeg erfart bare har gitt meg dårlig resultat og ikke minst tappet meg helt for energi. Jeg beklager virkelig for at jeg har vært dårlig på å skrive her inne, men jeg skal prøve så godt jeg kan å skrive mer her inne. Jeg har hatt litt tanker i hodet mitt på hvordan jeg skal gjøre dette framover, og jeg vil gjerne at dere kommenterer enten her i kommentarfeltet eller på facebooksiden, hva dere vil jeg skal skrive om. Jeg har en del temaer jeg vil skrive om, og jeg har fått hørt tidligere at flere vil høre om ADHD og BPF igjen. Jeg har jo skrevet om disse lidelsene før, men kan godt gjøre det igjen. Jeg kunne også tenkt med å skrive om hverdagslige temaer som kan treffe dere alle, derfor ønsker jeg at dere sender inn forslag til meg. Please gjør det! Så skal jeg bli flinkere til å skrive her inne også, haha. Altså, jeg må jo alltid høre på hva helsa mi tåler av alt jeg liker å holde på med på fritiden, men dette er hobbyen min og jeg liker det så godt. Men men, jeg prøver så godt jeg kan.
Hvordan har du det for tiden? Noe spesielt som har skjedd? Noe du vil dele? Dere må også huske på at hvis dere har en historie om dere selv eller andre, så er det bare å skrive den og sende den til meg. Jeg deler det gjerne på nettsiden min, slik at andre kan få se flere erfaringer og hendelser. Det viktigste er å være åpen og ærlig, og for å få det til, så må vi dele! Husk at det jeg deler alltid blir anonymisert, så ingen vet hvem sin historie det er. En siste ting jeg vil si er at jeg er utrolig glad for at jeg takler studiet kjempegodt, det er tungt, og jeg har grått en del når det har blitt for mye, men jeg har ikke gitt opp! Jeg hopper alltid opp på hesten igjen, og det er så godt. Det som også er godt er at når jeg gråter, så får jeg tømt meg litt, og er etter det klar for å fortsette. Alle mennesker møter veggen innimellom, men det viktigste er å snakke med noen, og ikke gi opp. Ta en ting av gangen, og selv om det er mye, så kan vi ikke gjøre alt samtidig… da går det som regel alltid galt.
  • Martine-Othelie Almaas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no