Jeg har bestemt meg

Hei alle dere fine lesere. I dag er det siste dagen av november og jeg er superklar for at den første vintermåneden desember skal starte. Vinter og jul er noe jeg virkelig elsker, det eneste som er kjipt er at det ikke har kommet noe snø her i Trondheim enda. Men en positiv ting er at jeg ser på værmeldingen at det snart skal komme noe, håper hvertfall på det. I dag skal vi endelig pynte til advent og litt til jul. Jeg elsker virkelig julen og dette er den høytiden jeg liker best. Det er jul og sommerferie som er det jeg alltid gleder meg til.

Jeg har tenkt en del i det siste på hvordan jeg skal gjøre dette med bloggen og Snapchat. Jeg har vurdert mye fram og tilbake. Jeg har spurt meg selv mange spørsmål. Vil jeg miste leserne mine? vil jeg ikke lenger kunne hjelpe noen? vil folk gi meg opp? kan jeg stole på det folk skriver og sier til meg? skal jeg gi opp alt?

Det er alltid så mange spørsmål som kommer opp i hodet mitt. Det er viktig at det ikke blir for mye for meg. Jeg skal ha to eksamener til våren som jeg allerede har begynt å jobbe med, dette er fordi det er mye pensum. Jeg har familie, venner og kjæreste som må pleies og jeg har en hund som trenger mye stell og kjærlighet. Jeg har kommet fram til at de dagene jeg virkelig vil har fokus her inne er tirsdag, torsdag og søndag. Jeg vil også bruke onsdagene til å presentere temaet som jeg har på Snapchat. Det vil også i lang tid framover være nye kapitler og tema hver uke og disse vil jeg starte med hver tirsdag.

Så planen min framover er å skrive her på nettsiden tirsdag, litt onsdag (i forbindelse med snap), torsdag og søndag. Jeg har vloggingen på snapchatbrukeren til Psykmagasinet hver onsdag. Jeg tror det kan være interessant og legge til denne snappen. Det er så mange fine og dyktige mennesker som forteller om sin hverdag, erfaringer, tanker og opplevelser. Jeg hadde min første dag i går og det gikk veldig bra. Jeg fikk fine tilbakemeldinger fra folk og det setter jeg stor pris på. Det er dere jeg jobber for! dere jeg kjemper for! dere jeg vil hjelpe!

Den konkrete planen:

  • Tirsdag – Presentasjon av nytt tema.
  • Onsdag – Da er jeg på snapchatbrukeren *Psykmagasinet*. Jeg har også tenkt at jeg kommer til å skrive litt her på denne nettsiden om hva jeg snakker om på Snapchat.
  • Torsdag – Fortsettelse på tema.
  • Søndag – Mulig mer om temaet for uken, eller noe annet som jeg har i tankene.

Det kan være lurt å følge nettsiden til blogger for å få oppdateringer på nye innlegg, slik at dere slipper å gå inn her for å bli skuffet over at det ikke har kommet noe nytt. Denne facebooksiden har jeg linket til litt lenger ned i innlegget. Eller legg inn varsel i kalenderen (har jeg husket å sjekke bloggen til Martine-Othelie i dag?), haha.

Jeg har virkelig måttet sette meg ned for å vurdere dette godt. Jeg kan ikke risikere å falle tilbake til en depresjon, jeg må faktisk ta vare på meg selv. Jeg kan virkelig brenne for noe og jobbe hardt for noe, selv om jeg tar pauser. Jeg kan ikke jobbe hele tiden, da går det galt (igjen). Jeg har så mye erfaring fra tidligere med meg selv, at jeg vet når jeg må sette ned foten. Kanskje dere blir skuffa, kanskje dere vil slutte å lese bloggen, kanskje dere syns jeg er teit.. men sånn må det faktisk bli. Jeg må sette grenser til meg selv, det er nemlig det jeg har lært i behandling. Jeg kan ikke være der for alle hele tiden, det går bare ikke. Selv om jeg skulle ønske jeg kunne gjøre alt på en gang, så er det nok ingen som klarer dette. Jeg var en person som alltid var til stedet hele tiden for andre, og jeg ville helst få gjort alt jeg ønsket på en dag. Alt dette gjorde at jeg møtte «veggen» hver gang.

Jeg er utrolig takknemlig til dere som virkelig gidder å lese denne bloggen. Dette er en nettside og en blogg med mening og den har også et budskap. Jeg vil så gjerne hjelpe noen. Jeg vil dele mine erfaringer, slik at noen skal slippe å være gjennom det jeg har vært igjennom. Jeg unner ingen å ha det slik som jeg har hatt det. Å nei, jeg synes ikke synd på meg selv. Dette gjorde jeg bare når jeg var alvorlig psykisk syk (da skjønte jeg jo ikke mitt eget beste). Men nå i dag har jeg det så utrolig mye bedre, og jeg vil gjerne dele alle disse tankene, erfaringene og opplevelsene med dere. Hvis dere synes at en nettside eller blogg er vanskelig å lese, så vet dere at jeg finnes på snapchaten til Psykmagasinet. På denne snappen kan dere sende meg meldinger, der jeg selvfølgelig svarer dere. Jeg har også sagt at jeg er tilgjengelig på facebooksiden til denne nettsiden der dere også kan skrive private meldinger.

Håper virkelig ikke at jeg mister dere selv om jeg velger å gjøre det sånn, men jeg må bare lytte til kroppen. Det er bedre å ha få innlegg med mening, enn mange innlegg uten mening.

I morgen skal jeg i begravelse, så skal jeg på bursdag til tante, onkel og søskenbarnet mitt. Etter bursdagen reiser jeg for en skikkelig fin og rolig helg til besteforeldrene mine. På lørdag skal vi bake goro til jul og det kjenner jeg blir bra. Det er alltid godt å dra til et sted der jeg virkelig føler at jeg kan klare å slappe litt mer av. Det er viktig med pauser i den travle hverdagen, og det er viktig å ta vare på og lytte til kroppen.

Vil også bare si at min minste lillebror Henrik har bursdag i dag og blir 1 år. Jeg er superglad i han og han betyr mye for meg. Han sprer glede til alle og er en ordentlig solstråle. Gratulerer med 1 års dagen lille klumpen min, storesøster er utrolig glad i deg.  Han er også i Drammens tidene i dag.

 

  • Martine-Othelie Almaas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stinena@hotmail.no