Må prøve å tenke positivt

Jeg har tidligere fortalt dere litt angående de snapchatkontoene jeg er fast vlogger på. Jeg fikk vite i juleferien at de faste på Psyktærlig ville ha meg som fast vlogger hos de hver tirsdag og det takket jeg jo selvfølgelig ja til. Jeg opplevde jula som veldig fin og bra, helt til alt skulle komme tilbake til hverdagen igjen. Jeg utfordra tankene mine hver dag og det gjør jeg enda, men jeg ble selvfølgelig ikke noe bedre av den dårlige perioden jeg ennå er i. Jeg prøver å gjøre så godt jeg kan; jeg står opp, dusjer, spiser frokost, drar på eventuelle avtaler jeg har hver dag, leser på fagene mine, prøver å være den beste hundeeieren jeg kan være og i tillegg passer på at jeg får en god balanse med litt mosjon og hvile, jeg skal også være kjæreste, datter, familiemedlem, en god venn og støttespiller for folk som trenger meg.

Jeg har i dag vært ute på en tur for å komme meg ut i frisk luft og for å røre kroppen, det var godt men tungt. Jeg kjenner jeg egentlig bare vil legge meg i dvale og sove til sommeren kommer, noe jeg vet vil gjøre ting verre.

Som dere ser, må jeg prøve å ha litt humor i hverdagen min som er tung (det fungerer noen ganger). Jeg må prøve å ikke si for mye om hvordan jeg har det til de rundt meg, fordi jeg er redd for at folk skal ta meg som en som alltid “klager” og det vil jeg ikke være. Jeg prøver å se det positive i hverdagen i stort sett alt jeg gjør, prøver å planlegge ting for å ha noe å glede meg til og prøver å ikke tenke så mye på det som er tungt (noe som er lettere sagt enn gjort).

I dag har jeg også lest en del på fagene jeg tar og jeg har faktisk bestilt time til meg og Christian på vaksinekontoret her i Trondheim, til vi skal til Thailand i juni (noe jeg virkelig kan se fram til). Det som holder meg oppe er at jeg har veldig fine folk rundt meg som jeg vet bare vil mitt eget beste. Tusen takk til alle dere jeg har rundt meg og som støtter meg, dere er best.

I morgen skal jeg på behandling hos Nidaros DPS og etter det skal jeg gå tur sammen med Maren (en av mine beste venner). I helga skal jeg bare slappe av og virkelig prøve å hvile ordentlig ut. Jeg hadde også min første faste dag hos Psyktærlig nå på tirsdag og det gikk jo veldig bra, hadde også min faste dag i går (onsdag) hos Psykmagasinets Snapchat og det gikk også veldig bra. Det er så gøy når dere følgere virkelig engasjerer dere og at dere faktisk vil støtte meg ved å skrive fine ting, komme med råd og erfaringer som jeg kan dele med alle andre. Det at dere skriver så mye fint, gjør at jeg vil stå på enda mer, tusen takk til alle dere! Følg gjerne Psyktærlig (psyktaerlig på snap) og Psykmagasinet på Snapchat!

Hvis det blir litt dårlig med skriving nå i helga, er det fordi jeg rett og slett trenger hvile. Jeg er veldig sliten nå for tiden og jeg vet dessverre ikke hvor lenge dette vil vare, men jeg skal prøve så godt jeg kan å være til stede og informere dere. Det å ha en dårlig og depressiv periode er utrolig tungt, men en ting jeg alltid skal gjøre, er å prøve å tenke positivt. Jeg må fokusere på det jeg får til og ikke på det jeg ikke får til. Jeg er bra nok! kanskje jeg ikke klarer alt jeg hadde tenkt en dag, men jeg klarer hvertfall noe.

Vi skal snart begynne flytteprosessen også. Mamma og forloveden Trond har bygget et hus på Levanger som vi snart har hatt i 3 år, men pga min situasjon har mamma vært så snill å beholde leiligheten vi har i Trondheim. Nå vil en epoke i livet mitt snart være over, jeg skal flytte og forhåpentligvis starte med studier på Levanger til høsten. En ting jeg gleder meg til ved å flytte, er at jeg endelig da skal begynne på treningsstudio der (er ikke et nyttårsforsett). Jeg har jo trent en del tidligere, i det siste har jeg fokusert på å gå turer (noe jeg vet er bedre enn ingenting). Jeg skal starte rolig, slik at jeg ikke går på en ny smell. Det er viktig å finne en balanse i livet, og dette må jobbes hardt med.

Snart skal vi flytte, og da blir vi en familie på 6 personer. Det er noe jeg både gleder meg til og gruer meg litt til. Jeg er utrolig glad i alle de jeg skal bo med (Trond, Maria, Mats, Lisa og mamma), men det blir så rart å gå fra å være 2 personer til 6 personer. Jeg har alltid levd et liv alene med mamma, så dette kan bli rart, men sikkert godt også. Vi har jo vært på besøk osv hos de, men har aldri bodd sammen med noen andre på fulltid. Jeg gleder meg også til å få et større hus å være i. En ting som må tilvennes, er at jeg nesten aldri vil være helt alene i huset. I et hus med alle oss som bor der, vil gjøre at jeg ikke får være helt alene, noe jeg er veldig vant med. Er det noe jeg kommer til å savne, så er det det tror jeg. Jeg er en person som trenger å kunne være alene, ha huset for meg selv og virkelig bare nyte det å være litt alene. Jeg har jo mitt eget soverom, men dette blir ikke helt det samme. Men jeg skal fokusere på at dette vil bli bra, selv om det kan bli litt rart og uvant i starten. Jeg tror dette egentlig blir bra, er bare så annerledes for meg.

Noen som har erfaring med å flytte? Hvordan var dette for deg/dere, og hva gjorde du/dere for at ting skulle bli best mulig?

Misforstå meg ikke! Jeg gleder meg veldig også altså, det blir nok veldig hyggelig også. Jeg er utrolig glad for at mamma har en så bra mann i livet sitt, jeg kunne ikke drømt om noen andre for mamma enn Trond. Jeg har også veldig god kontakt med mine stesøsken, så dette blir ikke noe problem. Det handler ikke om de, men om meg.

Jeg må prøve å tenke positivt, i alt det negative. Jeg vet at jeg egentlig har det veldig bra og at alle kan slite litt innimellom, så jeg må bare lytte til kroppen og jeg må heller tenke at ting snart vil ordne seg og vil bli bra.

Hva gjør du for at en dag/periode skal bli best mulig?

  • Martine-Othelie Almaas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no