Mitt hovedmål var…

05.03.18

Jeg tenkte nå å fortelle dere det hovedmålet jeg satte meg i behandling. Jeg må jo innrømme at jeg da ikke var særlig klar for å sette noe særlig mål for meg selv, men jeg måtte jo bare prøve. Jeg skulle ta utgangspunkt i atferdstesten som jeg har nevnt tidligere, og jeg bestemte meg fort at målet mitt skulle handle om skole. Dette skrev jeg høsten 2016, så dette er en stund siden. Men det er viktig at dere får vite når dette ble gjort.

Hovedmål – Klare å fullføre skolen og de fagene jeg har.

Så måtte jeg dele opp hovedmålet i små delmål. Det første delmålet jeg satte meg var – Møte opp på skolen. Dette var og er det viktigste steget for å klare skolegangen jeg gikk i fjor vår.

Hvordan vil det hjelpe meg å nå dette målet? – Jeg vil da lære pensum mye bedre, og jeg vil da kanskje sitte igjen med bra nok karakterer.

Er dette målet realistisk og oppnåelig? – JA.

Er dette verdt å bruke tid og energi på? – JA.

Hvilke handlinger må jeg iverksette for å nå målet mitt? – Jeg må ha fast døgnrytme og starte dagen med en god og sunn frokost. Frokost er nemlig det viktigste måltidet gjennom dagen, og gir meg energi til å starte dagen min.

Er det noe som kan forhindre meg i å nå målet mitt? – Det vil være de dårlige dagene/periodene mine.

Hvordan vet jeg når jeg har nådd målet mitt? – Når jeg har fått karakterene og er ferdig med eksamene til sommeren (i fjor vår altså).

Så skulle jeg forestille meg at jeg ville lykkes med dette målet. 

Hva gjør jeg når jeg har nådd målet mitt? – Starter på neste mål for å få generell studiekompetanse, som er de tre programfagene jeg da vil stå igjen med.

Hvor er jeg? – Enten i Trondheim eller Levanger.

Hvem vil vite at jeg har nådd målet mitt? – De rundt meg.

Hva vil andre legge merke til når jeg har nådd målet mitt? – At jeg kanskje føler meg lettere og mer åpen for å se et lys i tunnelen.

Så skulle jeg overvinne en eventuell utsetting.

Hva må jeg gjøre for at jeg faktisk skal gjennomføre dette målet? – Jeg må møte opp på skolen så mye jeg kan, gjøre lekser og levere inn alle oppgaver.

Vurder fremgang og juster målet etter behov.

Hvilke hindringer fant jeg? – Det var de dårlige dagene.

Hva må jeg endre på? – Her var det ikke så mye å endre på, for meg var det viktig å være positiv, gå i behandling og gjøre så godt jeg kunne. Det var og er viktig å møte opp så mye jeg kan, og fokusere på at jeg skal klare det.

Alt dette handler om balanse. Hvis vi gjør så godt vi kan, så er det bra nok. Hvis vi ikke klarer 100% hele tiden, så er det lov. Vi er bare mennesker, og mennesker har følelser, tanker og generelt en fysisk og psykisk helse som må passes på.

Resultat

Hvis dere vil ha et svar på om jeg klarte målet mitt, så er det så klart JA! Jeg jobbet meg gjennom en tung høst/vår med skole og behandling. Jeg møtte opp på skolen så mye jeg klarte og gikk ut med overraskende bra karakterer. I dag angrer jeg ikke på at jeg måtte slutte på videregående. Hadde jeg ikke sluttet der, ville ikke karakterene mine vært så bra som de er i dag heller.

Neste gang tenkte jeg å skrive litt om spise og soveatferd. Dette teamet er også veldig viktig. Dette er noe jeg egentlig ikke tenkte så mye over før, men som har blitt en veldig viktig del av min hverdag. Jeg trenger sunn og god mat og jeg trenger hvile. Det er viktig å finne ut hva man selv liker, hvor mye man orker og til slutt prøve å finne et mønster.

Jeg har i dag lest på sosialkunnskap, snappet kort for Psyktærlig fordi den snappen fyller 1 år i dag – Gratulerer så mye! Også er jeg på mhutrondheim sin Snapchat. Jeg kjenner at jeg er veldig lei for tiden, jeg er lei av å lese på fagene, lei av å være sliten og egentlig lei av livet i blant. Ikke misforstå meg nå! Jeg vil ikke dø. Jeg er bare lei av at jeg må lese, lese og lese. For meg, så er det så viktig å komme meg igjennom de to fagene jeg nå mangler, og mye tid og energi går til å lese på de. Heldigvis har jeg mye å se fram til, og velger å fokusere på at jeg snart skal ha eksamen og jeg skal få til å være med venner og familie i mellomtiden.

Beklager om det siste her ble litt surr, men jeg er veldig sliten nå og trengte bare å få delt dette innlegget og føle at jeg for en gang skyld klarer å levere litt her inne også. Jeg er veldig glad for at dere leser nettsiden min og hjelper meg til å få en åpenhet rundt psykisk helse. På torsdag skal jeg og Vilde holde foredrag, og det håper jeg går bra. Vilde har blitt syk, så jeg håper hun blir frisk nok til å være med. Hvis ikke hun kan være med, må jeg tenke meg godt om om jeg skal gjøre det alene eller ikke. Jeg vil virkelig gjøre det, men det er veldig krevende å gjøre alt alene to ganger + at jeg skal på et møte med kommunen etter det. Håper virkelig Vilde blir frisk!

  • Martine-Othelie Almaas

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no