Overgangen fra 2017 til 2018 – mye har skjedd

Da har det blitt 01.01.2018, mandag og jeg sitter nå litt “hangover” fra gårsdagens festligheter her å skriver. Siden siste innlegg har det skjedd en del. Som jeg skrev sist dro vi til Leksvik på besøk til mimmi, morfar og tante Eva og det var kjempekoselig. Det var godt å dra til en plass jeg vet jeg delvis klarer å slappe av. Som dere alle vet har jeg jo en konstant indre uro i kroppen, som ADHD-medisinen min ikke klarer å ta. Det er ganske slitsomt, fordi jeg blir veldig utmattet av denne indre motoren som går hele tiden.

Jeg tok noen bilder også 1.juledag, etter jeg skrev det forrige innlegget. Det var en utrolig hyggelig kveld og jeg kjenner jeg er så utrolig glad for alt og alle jeg har, og det at jeg vet at det er mange der ute som ikke har noe eller noen, gjør vondt, sårer meg og gjør meg mer bevisst på å være glad for det og de jeg har.

Etter de første dagene på Levanger og i Leksvik etter julaften, ble det 5 juledagsfest på Hell/Lånke hvor Christian bor. Vi har også prøvd å slappe av litt mellom de to festene vi har hatt, fordi det lett kan bli for mye. Jeg legger merke til at det var mer enn nok med to fester i jula. Det har skjedd mye, men samtidig har jeg fokusert på å prøve å slappe av mellom slagene. Nyttårsaften ble først feira hjemme på Levanger med familien og Christian, også kjørte vi hjem til Christian fordi vi skulle få venner på besøk i går kveld. De siste som var her dro i 3-4 tiden i natt, så det ble veldig sent men det var utrolig gøy.

En ting som er litt morsomt men godt, er at vi i familien vår (til mamma) alltid bruker potetgull til brunsausmat, haha. Vi må alltid ha det og det har slått an i flere familier etter oss, haha. Dette er noe dere også kan prøve, det er ikke ofte vi spiser brunsausmat så når vi først gjør det må vi ha saltpotetgull eller salt og pepper.

Nedenfor får dere en fortsettelse på bildene fra nyttårsaften.

Jeg håper alle dere har hatt en strålende juleferie og nyttårsfeiring, uansett hvilken situasjon du/dere er i. Det har vært en utrolig fin jul med familie, venner og kjæreste, god mat, pakker, julepynt, julemusikk og kos. Jeg har lært og ikke minst fokusere mer på at jeg skal ta vare på de små øyeblikkene i livet mitt og det å nyte hver eneste dag jeg har. Jeg vet aldri hvor lenge jeg vil være her på jorda, og det er en enda bedre grunn til å ta vare på hver dag som går. Det å glede seg over de små tingene i hverdagen er så utrolig viktig.

Som dere også vet var jeg veldig spent på hvordan nyttårsaften med Hera (hunden min) ble. Jeg hadde jo kjøpt inn et angstdempende halsbånd som vi skulle prøve, men det funka ikke i det hele tatt. Hera ble livredd etter første skudd i 17-tiden i går og siden det gjemte hun seg nede på badet i “kjelleren”. Jeg fikk så dårlig samvittighet når jeg måtte dra fra henne i går når jeg skulle på fest, men jeg visste at mamma og de andre i familien ville passe godt på henne.

I morgen blir det nytt tema her på nettsiden min, og det blir i tillegg et innlegg om Snapchat også. 4. juledag fikk jeg en melding på Facebook av de som er faste vloggere på Psyktærlig (brukernavn – psyktaerlig) om at hvis jeg var interessert i å bli fast vlogger hos de hver tirsdag, var plassen min. Jeg ble kjempeglad for denne nyheten. Jeg vlogger jo allerede på Psykmagasinet hver onsdag, så nå blir det tirsdager på Psyktærlig og onsdager på Psykmagasinet. Jeg vil derfor endre litt i planen på temaene her på bloggen/nettsiden min. Jeg studerer jo også ved siden av alt dette, så derfor må jeg roe ned og balansere litt på alt. Jeg er jo også representant for MHU Trøndelag, så må bare høre på kroppen og finne en fin balanse slik at jeg klarer alt. Derfor vil jeg dele opp et og et tema over 2 uker her på bloggen (hvis ikke temaet er kort da). Håper dere forstår hva jeg mener med dette, hovedpoenget er jo at det blir skriving her hver uke men ikke hele tiden. Jeg håper jo å kan følge den planen jeg allerede har, men dere vet jo at dette er en nettside der jeg skriver om mine oppturer og nedturer og at dette ikke er en jobb. Det er også mye informasjon i hvert tema, og det er mange som ikke rekker å lese alt hele tiden, så jeg tror dette kan bli en bra balanse for dere alle + meg selv. Gjerne følg meg på tirsdager og onsdager på snapchatkontoene (psyktaerlig og psykmagasinet).

Hvordan har din jul vært? Har du noen dårlige eller gode opplevelser med jula?

  • Martine-Othelie Almaas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no