SOMMER OG ensomhet!

Hei alle sammen!

Endelig er det sommerferie, og jeg har brukt tiden etter bryllupshelga til å slappe av og vente på karakterene mine. Forrige helg var jeg også på på fester, en konsert og en fest vi hadde hjemme for å feire sommeren med venner.

Starten på sommeren har vært veldig fin, men en ting som jeg ofte kan kjenne på selv om jeg har folk rundt meg er ensomhet. Det er rart å si det, fordi jeg føler ikke jeg kan si at jeg er ensom.. for det er jeg heller ikke, men jeg føler meg ensom selv med folk rundt meg. Det er en rar følelse som jeg jobber mye med, og jeg tror nok alle mennesker kan føle seg ensomme innimellom, selv med folk rundt seg. Jeg og Christian bor jo for oss selv med Hera, og vi trives veldig godt som samboere. Det at vi ble samboere har også gjort livet mitt enklere, fordi jeg kan gjøre ting jeg vil og når jeg vil uten å ha dårlig samvittighet for at jeg må droppe å møte venner for å være sammen med han iblant. Det er noe som kan og er vanskelig i forhold, fordi man kan lett glemme venner og familie for å møte den man liker, er forelska i eller elsker og det er virkelig ikke bra for noen. Alle par trenger å splittes iblant, og det som er så fint nå er at uansett hva jeg gjør, så møtes vi alltid hjemme og det setter jeg utrolig stor pris på.

Det er også viktig å ha med seg partneren hos venner og familie, slik at man blir ordentlig kjent med hverandre og kan bygge vennskap der også og dette har vært veldig viktig for meg. Jeg og Christian har vært sammen noen år nå og i oktober er det faktisk fem år sammen, og det skal vi feire!

Men tilbake til sommersnakket, haha. Jeg skal egentlig ikke gjøre så mye nå i sommer, men jeg skal en tur til Drammen og familien der og i starten av juli drar jeg, mamma, bonus far og bonus søster til London for å besøke eldste bonus søsteren min. Hun er ferdig utdannet danser og har nå fullført en bachelor der og skal da motta vitnemål, så da tar vi dette som en liten ferietur med det samme. Jeg har aldri vært i London, så det blir spennende å oppleve! Vi skal bo på hotell i seks dager før vi tar flyet tilbake til Gardermoen og kjører bilen hjem igjen til Trondheim. Dette blir ferien min i år, og jeg er veldig glad for å ha fått muligheten til å være med til London.

Ellers har jeg endelig mottatt karakterene på de tre emnene jeg har hatt dette året, og er strålende fornøyd! De emnene jeg har fullført nå er da BUL, NHB og KKK1. Neste år skal jeg ha KKK2, STM, SRLE og det gleder jeg meg til. Det blir spennende å starte med nye fag igjen, og for dere som lurer, så er det da tre eller flere fag under disse tre emnene hvert år. Det er godt å være ferdig med dette året, og det er ikke fordi jeg er lei, men fordi jeg er et steg nærmere til å være ferdig utdannet barnehagelærer med vekt på musikk, drama og kunst & håndverk.

Jeg vet ikke hvor mye skriving det blir i sommer, men skal prøve å oppdatere dere under veis både fra Drammen og London. Jeg skal også være fadder nå til høsten og det tror jeg blir en morsom opplevelse. Studiet starter den 20 august og fadderuka den 19. Gleder meg vil hva sommeren har å by på, og ikke minst høsten også! Jeg har noen bilder fra musikkeksamen, som var den siste vi hadde i år, de er i litt dårlig kvalitet fordi jeg måtte prøve å skåne de rundt meg og håper at det går fint for dere.

Jeg vil ønske dere alle en riktig god sommer, og husk å ta vare på dere selv og slapp av og nyt livet! Selv om vi kan kjenne på ensomhet iblant, så tror jeg det er sunt å lære seg å ha det gøy i eget selskap også. Hvis du føler deg ensom iblant slik som meg, så kan det være fint å gi seg selv litt selvpleie og ikke minst snakke med noen rundt deg om det. Det er viktig å bruke de du har rundt deg, og hvis du ikke vil dele dine innerste tanker med dine nærmeste finnes det jo også hjelpeapparat der ute som kan hjelpe. Dette kan være Mental helse sin hjelpetelefon, kirkens SOS chat eller legevakt om det er nødvendig, for på legevakten sitter det også sykepleiere som kan snakke med deg om du trenger det. Uansett håper jeg selvfølgelig at dere får en bra og fin sommer, også skrives vi snart igjen.

Hva skal du i sommer?

 • Martine-Othelie Almaas

2 Comments

 1. kinesunderligeverden
  18. juli 2019

  Har ikke så mange planer for sommeren i år. Tar det litt som det kommer. Veldig lyst til å utforske egen by. Byen vi begge bor i. Slik som jeg skrev til deg på snapkontoen til psykmagasinet her om dagen du vet 🙂 Ellers har jeg fått sommeroppgave fra psykomotriske fysioen som jeg…kremt…prøver å jobbe med.

  Svar
  1. <3

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no