Tenk på dyrene!

Gratulerer med dagen som kommer i morgen alle sammen!

Da har vi kommet til 16. Mai, dagen før nasjonaldagen vår 17. Mai. I morgen er en dag der byene er fulle av korps, barn, ballonger, pølser, is, familier og ikke minst dyr. Er det noe jeg ikke liker på slike dager, er at folk har med seg dyrene sine. Jeg mener at eiere av hunder kan lufte de før de drar på det arrangementet de skal på, sette de i buret med vann og kanskje sette på en radio på svak lyd i huset. Det mange folk virkelig ikke tenker over, er hvor godt hunder og dyr generelt hører, og hunder hører over dobbelt så godt som oss mennesker. Hvis det blir en lang dag, anbefaler jeg alle å dra hjem for en luftetur nummer 2 før man kan dra tilbake til det som skjer. Ikke ta med hunden eller dyret ditt ut i bråket! I dette tilfellet tenker jeg på hunder så klart. Hvert år ser jeg hunder som blir pynta opp, dratt med inn til byen og må gå i tog de også. Dette synes jeg er helt feil! Hvert år ser jeg hunder som puster, peser og ikke minst har halene godt planta mellom beina og at de skjelver. Hvis vi vet at dyrene våre er rolige disse dagene, bør vi uansett tenke oss om mange ganger. Hunden kan være lojal mot deg, men innerst inne være veldig stressa på slike dager.

Server heller hunden litt is og kos når dere kommer hjem, haha. Hera er veldig glad i is og hundebein. Lag heller en liten feiring hjemme sammen med hunden når dere har kommet hjem. Når det kommer til dette med dyr også, vil jeg bare si at jeg misliker mennesker som knyter fast hundene sine utenfor butikker også. Gå en tur før du går på butikken, eller etter! Er det så vanskelig? Haha.

Jeg vet at jeg kan virke “streng” osv nå, men det er jeg ikke. Jeg bare forteller dere hva jeg mener og hva jeg ikke liker. Jeg vet at det er så mange mennesker der ute som ikke tenker over slike ting. Hunden og dyrene har det mye bedre når de er hjemme i trygge omgivelser. Håper dere alle tenker dere om flere ganger før dere bestemmer dere om dere må ta med hunden til butikken eller til byen i morgen. Har man skaffa seg dyr, tenker jeg at det er viktig å tenke på dyrets beste og dyrets beste i morgen, er å være hjemme.. det mener jeg hvertfall. Jeg mener at hvis en tar med seg dyr på slike arrangement, så er dette dyreplageri.

Ikke ta med deg dyret med mindre du må.

Uansett vil jeg ønske dere alle en flott 17. Mai i morgen! Jeg vet det også er mange som ikke feirer denne dagen av ulike grunner, og dette er jo selvfølgelig helt greit. I morgen skal vi ha frokost her hjemme, vi skal dra inn til byen, og så skal jeg og Christian bli med i folketoget for å gå med Mental Helse Ungdom Trondheim. Håper de som kan kommer for å se på, kanskje noen også vil gå sammen med oss?

Etter jeg slutta på skole ser jeg selv at denne dagen ikke er så viktig for meg lenger. Men jeg har også en fin bunad som jeg ikke får brukt så ofte, og føler jeg må bruke den. Jeg vil også prøve å lage mine egne tradisjoner, og tenker at når den dagen da jeg får mine egne barn kommer, da kommer 17. Mai feiringen tilbake for fullt. Men det jeg tenker er det viktigste, er å ha det hyggelig. Gjør det beste for deg selv disse dagene. Hvis det beste for deg er en travel dag, så ha en travel dag. Hvis det beste for deg er å være hjemme, vær hjemme. Det beste for meg, er å ta dagen litt som den kommer. Gjør det du føler for.

Jeg ønsker dere alle en flott dag i morgen, uansett hva dere skal!

Husk! Tenk på dyrene og deg selv.

  • Martine-Othelie Almaas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no