En liten pause

Onsdag 23. Mai

Starten av denne uka har vært ganske stressende, spesielt i går. Jeg har grugleda meg lenge, og håpa på å få et tema som jeg virkelig følte at jeg kunne mye om. I går kl 09.00 fikk jeg vite temaet på min første eksamen nå i vår, og det ble “Digital kommunikasjon”. Faget er da psykologi 2. Dette temaet passet meg helt greit, men jeg var veldig nervøs og sliten i går. Heldigvis var det kilder med i forberedelsesdelen, så jeg slapp å finne så mye annet i tillegg. Vi måtte bruke mist to av kildene på eksamen, og jeg brukte tre i dag. Når jeg kom på skolen i dag, satt jeg alene inne på en rom for å ta eksamen. Det var bare jeg som skulle ta eksamen der i dag, og det var ganske deilig. Oppgaven i dag ble: Drøft hvordan sosiale medier kan påvirke ungdoms psykiske helse, og dette passet meg ganske bra. Jeg sitter nå igjen med en grei følelse, men jeg tør aldri å si noe før jeg får det endelige resultatet.

Eksamen, prøver og generelt slike oppgaver har vært vanskelig å strukturere gjennom hele barne og ungdomsskolen og når jeg gikk på vgs. Gjennom barne og ungdomsskolen fikk jeg alltid høre at innholdet mitt var bra, men at oppsettet osv ikke falt helt på plass og det gjorde at jeg alltid lå midt på treet ca i karakterer. Takket være medisinen min nå, føler jeg meg endelig “venn” med slike tekster. Jeg klarer å sette opp en struktur, jeg klarer å sette opp en slags disposisjon for meg selv før jeg begynner, og alt går mye bedre enn før. Mitt eneste mål på disse eksamene er å stå. Jeg vil bare få min generelle studiekompetanse slik at jeg kan begynne å studere til høsten, og det tror og håper jeg at jeg skal klare.

Det viktigste for meg er å ikke ha så høye forventninger til meg selv, jeg må tenke at så lenge jeg gjør mitt beste så er det mer enn bra nok. Jeg er bare glad jeg endelig er så frisk at jeg klarer å gjennomføre disse fagene, flytte sammen med Christian til høsten og endelig starte med den utdanningen jeg ønsker. Jeg ser gang på gang at hardt arbeid lønner seg, men det vil alltid være hindringer på veien. Det eneste som er viktig her, er å ikke gi opp!

I dag skal jeg slappe av, være med familie og virkelig nyte litt frihet før neste eksamen på tirsdag. Mandag kl 09.00 får jeg temaet i sosialkunnskap, og tirsdag ettermiddag har jeg endelig sommerferie. Jeg gleder meg enormt mye til å gå ut av skolen og kjenne på følelsen av sommer, frihet og at målet om å fullføre vgs endelig er nådd. Neste helg blir det Demi Lovato konsert i Oslo sammen med ei venninne, også skal jeg dra til pappa noen dager før jeg drar hjem og gjør klart til reisa til Thailand den 12 juni. Neste helg skal vi feire pappa, søstern min Helene og eldste lillebror Kristoffer sin bursdag. Helene har bursdag 6 juni, pappa den 11 juni og Kristoffer den 12 juni. Kristoffer og Christian har bursdag på samme dag, men da blir det at vi feirer Christian fordi vi da reiser til Thailand.

Det blir ikke så mye skriving på nettsiden framover, jeg velger å heller gjøre dette når jeg har tid og krefter til det. Jeg kommer nok til å legge ut en del bilder på Facebooksiden også, så det er bare å følge meg der også. Blir nok en liten sommerferie på nettsiden nå, med litt innlegg innimellom. Jeg er jo også på Snapchat, så dere kan også følge meg på de brukerne der (psykmagasinet, psyktaerlig og mhutrondheim). Uansett vil jeg ønske alle en fin uke videre, så snakkes vi snart igjen.

Husk å ta vare på deg selv og de du er glad i. Husk å ta pauser innimellom, og så lenge du gjør så godt du kan, så er det mer enn bra nok!

  • Martine-Othelie Almaas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no